Hulladékcsökkentés az Európai Hulladékcsökkentési Héten is!

A modern fogyasztói társadalom szokásai hatalmas terhet rónak a környezetünkre, azonban szerencsére egyre több és több ember ismeri fel azt, hogy ez az életmód már nem fenntartható a bolygó és vele együtt az emberiség számára. Ennek a lassú, de fontos szemléletváltásnak köszönhetően az elmúlt években a klímaváltozás kérdésével együtt előtérbe kerültek a folyamat lassítását célzó törekvések, például a szelektív hulladékgyűjtés, a körforgásos gazdaság, a környezetkímélő anyagok használata és a hulladékcsökkentés is.

Felelős vállalkozásként úgy érezzük, hogy nekünk is kötelességünk kivenni a részünket a globális felmelegedés elleni küzdelemből, ezért ez év elejétől alumínium tégelyekben kezdtük forgalmazni Selyembalzsam termékünket, szappanjaink csomagolása pedig újrahasznosítható papírból készül bármiféle plusz műanyag fólia nélkül. Vásárlóink online rendeléseit újrahasznosított papír dobozokban küldjük ki és hungarocell vagy egyéb töltőanyag helyett újságpapírral, valamint egyéb irodai papírhulladékkal béleljük ki. A jelenleg műanyag csomagolású termékeink átalakításán is folyamatosan dolgozunk és célunk az, hogy 2020 végére minden termékünk környezetbarát csomagolást kapjon.

Az Európai Hulladékcsökkentési Hét (november 16-24.) egy november második felében minden évben megrendezésre kerülő kezdeményezés, amelynek idén kiemelt témája a környezettudatos szemléletformálás és az oktatás a hulladékkeletkezés megelőzése érdekében. Ezen kezdeményezés szellemével azonosulva fontosnak tartjuk vásárlóink újrahasználattal kapcsolatos edukálását is, hiszen egy termék élete nem feltétlen ér véget a használat befejeztével. A kiürült tégely nem kell, hogy a szemétben végezze, ugyanis termékeink csomagolása nemcsak újrahasznosítható, de újrahasználható is. A Selyembalzsam csomagolásához használt alumínium tégelyek szó szerint a végtelenségig újrahasznosíthatóak, azonban remek tárolóeszközzé is válhatnak kiürülés után. A bennük lévő védőrétegnek köszönhetően, a savas és maró hatású anyagoktól eltekintve, gyakorlatilag bármit tárolhatunk bennük. Fűszereket, teát, cukorkát, gyógyszert, rágót, gémkapcsokat, rajzszögeket… Ezen kívül rövidebb utazásokra is társunkul szegődhetnek, hiszen 35 ml-es űrtartalmuk ideálissá teszi őket repülőutakhoz, amikor kedvenc arckrémünkből vagy testápolónkból csak egy keveset szeretnénk magunkkal vinni. Sőt, a karácsonyra készülődve akár illatos gyertyát is készíthetünk belőle. Ezügyben nemsokára recepttel is jelentkezünk. 🙂

Ha pedig valamilyen okból mégis inkább újrahasznosítanánk a használt tégelyeket, akkor is könnyű dolgunk van, ugyanis az alumínium szelektív gyűjtése jól megoldott és gyakorlatilag 60 nap alatt visszakerül a polcokra az eredeti állapotában. Ezt nevezzük mi win-win szituációnak!

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart