Harmóniában az élettel
Körforgásban egy fenntarthatóbb környezetért

Napjaink féktelen fogyasztói társadalmának részeseiként nap mint nap szembesülünk annak környezetünket sújtó negatív és visszafordíthatatlan hatásaival. Beláttuk, hogy a kialakított életmódunk, valamint a természet ilyen mértékű elhanyagolása már fenntarthatatlan az utókor számára.

Felelős gyártóként kötelességünknek érezzük a csomagolásainkból eredő felesleges hulladékok csökkentését. Ez alapján született meg 2018-ban az elhatározásunk, hogy, teljes üzleti koncepcióváltással, részeseivé váljunk a körforgásos gazdaságnak. 2019 elejétől ALUMÍNIUM tégelyekben kezdtük forgalmazni a Selyembalzsam termékünket, melynek számos előnye van a műanyaggal ellentétben:

Az ALUMÍNIUM teljes mértékben és a végtelenségig újrahasznosítható anyag, gyakorlatilag 60 nap alatt visszakerül a polcokra az eredeti állapotában.
Rendkívül alacsony energiafelhasználással jár (95%-kal kevesebb, mint a gyártásnál), továbbá az alumínium a legkevésbé környezetkárosító módon újrahasznosítható anyag a csomagolóanyagok terén (97%-kal kevesebb káros anyag/CO2 kibocsátás).

Az ALUMÍNIUM lehel könnyű súlya végett a szállítási költsége is alacsonyabb, valamint ellenállóbb a sérülésekkel szemben.
Az ALUMÍNIUM csomagolás esetén a helykihasználás optimalizálható.
Az ALUMÍNIUMért, nem utolsó sorban, akár pénzhez is juthatunk cserébe!

Közös felelősségvállalás

Környezetünk megóvása és az életminőségünk javítása közös ügy, de csak elméleti síkon – összefogás, és valós tettek nélkül nem realizálható. Minden változás nehéz, és igen nagy erőfeszítésekkel, lemondásokkal jár. Szerencsére új üzleti megoldások már vannak a láthatáron, melyek fontos szerepet tölthetnek be a fenntarthatóság előmozdításában.

A dm különleges, egyedi hazai termékekkel szeretné bővíteni kínálatát. Ezért dmStart! néven termékpályázatot írt ki. A pályázat célja, hogy a drogéria felkarolja az újonnan induló magyar vállalkozásokat, és még több izgalmas, innovatív, helyi terméket kínáljon polcain a vásárlóknak.

A hazai piac egyik vezető gazdasági szereplőjétől indult kezdeményezés példa értékű. Az ökológiai lábnyomunk csökkentésének támogatásában, valamint a társadalmi felelősségvállalásban is jeleskedik:

  • vevőiket ösztönzik a fenntarthatóbb fogyasztásra, ami minőségibb életmódot biztosít,
  • hazai gyártmányú termékek forgalmazásával erősítik a helyi gazdaságot, teret adva az esélyegyenlőségnek.

Együtt egymásért

E pályázat nyerteseként került be a SELYEMBALZSAM 35 ml termékünk is a dm üzletlánc polcaira 2019 júniusától.

Vélemény, hozzászólás?

×

Cart