Merta Judit/alapító

Gyerekkoromtól kezdve imádtam patikába járni, így nem csoda, hogy végül gyógyszertári szakasszisztensként végeztem. A munkám során egyre többször szembesültem a ténnyel, hogy vannak olyan bőrproblémák, amelyek erős gyógyszeres kezelés nélkül visszatérő panaszokat okoznak a pácienseknél.

Ilyen például az ekcéma, a seborrhea, de a pikkelysömör is. Az orvosok legtöbbször szteroidos krémeket ajánlottak rá, sokan azonban valami természetesebb verziót kerestek volna, így szabadidőmben elkezdtem kísérletezgetni egy alternatív megoldáson.

Régi receptúrákat, természetes alapanyagokat kerestem és mivel a betegek azt mondták, hogy a zsírosabb krémeket viselik a legjobban, ilyen textúrában gondolkoztam. A patikai méhviaszt 100%-ban természetes, hazai méhészektől vásárolt méhviaszra cseréltem, majd a keverékből megszületett az ajakír, és később a Selyembalzsam is.

Mivel az érzékeny bőrrel, bőrproblémákkal küzdők közül egyre többen jöttek vissza a termékemért, megfogalmazódott bennem, hogy indítani kellene egy természetes alapanyagokra épülő szépségápolási brandet.

A márkáról

A méhviasz után a gyógyiszappal és a gyógynövényekkel is elkezdtem foglalkozni, ezek köré a főbb összetevők köré építettem a márkámat. A termékek parabén-, szilikon-, adalék- és mindenféle mesterséges színezék-, és illatanyagtól mentesek. Kozmetikumaink már bio boltokban, nagykereskedésekben és a DM üzletek polcain is elérhetőek. Termékeinket kifejezetten ajánljuk az érzékeny, száraz, irritációra, allergiára hajlamos bőrre.

Alapanyag kisokos

Gyógynövényeinket és a méhtermékeket elsősorban a Hortobágyi Nemzeti Park környékéről-, az iszapot Hévízről, de minden más összetevő terén is figyelünk arra, hogy amit csak lehet itthoni kisvállalkozóktól, termelőktől vásároljunk.

formulankrol-3


Slow life” – különleges fürdőélmény az otthonunkban is

Kozmetikumainkkal nem csak egy-egy krémet, szépségterméket szeretnénk adni, vissza akarjuk hozni a relaxáló, testi-lelki feltöltődést adó fürdőzés élményét az otthonainkba is. Mert bár Magyarország híres a gyógyvizeiről és a fürdőkultúrájáról, a home spa örömét sokan nem tudják igazán kiélvezni saját fürdőszobájukban. Mi ehhez szeretnénk minden lehetőséget megadni. Szükségünk van egy csendes menedékhelyre, ahol megpihenhetünk, illatos füstölőt meggyújtva lelassulhatunk és elfelejthetjük a mindennapos stresszt. 

Ha ugyanis a lelkünk jól van, az a testünkre, így a bőrünkre is gyógyító hatással lesz.

“Zero waste” – és a környezettudatosság

Cégünknek az is nagyon fontos, hogy kevesebb felesleges hulladékot termeljünk, így az elmúlt évben sok műanyag csomagolásunkat  újrahasznosítható alumíniumra cseréltük és dolgozunk a termékek újratölthetőségén is. 

Termékeink előállítása során kiemelkedő figyelmet fordítunk arra, hogy nemcsak a Selyembalzsam hatóanyagainak természetességét őrizzük meg,
hanem célkitűzésünket szem előtt tartva, óvjuk öldünket is a káros, szennyező hatásoktól. 

Selyembalzsam formula titka

  • 100%-ban vegyszermentes, organikus kozmetikum
  • tartósítószer mentes formulák
  • gyengéden ápolja a kezelhetetlennek tűnő, érzékeny bőrtüneteket
  • védelmet nyújt a bőrnek a kiszáradástól
  • “Naturix” védjeles termékek
  • Hortobágyi Nemzeti parki termékek
formulankrol

Díjak, elismerések

×

Cart