Magyarország,
a termálfürdők országa

A termál-vizes terápiák és iszapfürdők hazánkban évszázadok óta népszerűek. A meleg ásványvizekben való áztatás a kiegyensúlyozott élet része, mivel gyógyítóan hatnak testünkre, és kellemes megnyugvásba ringatják lelkünket.

Hévízi iszap

a csodatevő bőrápoló

Magyarország egyik természeti csodája, a Hévízi-tó, Európa legnagyobb termál tava. A többtízezer éves, Pannon tengerből származó gyógyvizet természetes, geotermikus energia fűti. Útja során különféle ásványokat és fémeket old fel, illetve a repedezett mészkő rezervoárokban meghúzódó fluidumokat, _ hévizet készítve belőlük. A tó medrét 1-7 m vastagságban borítja a természetes, többnyire növényi eredetű,

sötétszürke színű, lágy gyógyiszap. A hévízi termál-iszap gyógyító csodái számtalanok és világhírűek. Számos nyomelemet-, ásványi anyagot-, valamint huminsavat tartalmaz, melyek hatékonyan serkentik a bőr természetes életfolyamatait, segíthetnek enyhíteni az izomfájdalmakat, és csodálatos nyugalomérzetet nyújtanak. Kiváló mélytisztító tulajdonságai megnyilvánulnak a Selyembalzsam termékeinkben is.

"Pannon Standard" Hévízi gyógyiszap

GYÓGYHATÁSAI

 • dörzshatás:
  az iszap apró képletei helyileg, valamint vegetatív reflexfolyamatok révén a belső szerveket is ingerlik
 • hő hatás:
  a meleg iszap hatására az izmok ellazulnak, nő a kollagénben gazdag szövetek nyújthatósága (pl.: inak, izmok, ízületi tokok) Kifejezett értágulat jön létre, mely anyagcsere fokozó hatású, ezáltal fájdalomcsillapító hatással jár együtt. A kezelt ízületben javítja a vérkeringést, a testszövetek oxigénellátását és csillapítja a fájdalmat
 • ozmozis hatás:
  elvonja környezete zsír- és nedvesség tartalmát, ezáltal könnyen eltávolítható a szövetekben felgyülemlett felesleges nedvesség. Salaktalanításra, ödéma csökkentésére alkalmas iszap.
 • élettani hatás:
  nő az immunrendszer működésében szerepet játszó sejtek aktivitása, ezáltal gyulladáscsökkentő hatású.

Kapcsolódó termékek

selyembalzsam-hevizi-gyogyiszap-1

Gyógyiszap

selyembalzsam-hevizi-iszapos-szappan-1

Selyemszappan Hévízi Iszappal

×

Cart